TÜBİTAK
ULUSAL GÖZLEMEVİ
Ara

TUG, Özel Öğrencilerin Düzenlediği Bilim Fuarında

2 Kasım 2021 tarihinde, Antalya, Ramazan - Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Özel öğrenciler tarafından geliştirilen 8 farklı proje içerisinde astronomi konulu “Uzayda ben de varım” projesinin yanı sıra 'Kültürel mirasımız ayrandan yeni lezzetler yapmayı öğreniyorum', 'Sağlıklı gıdaların araştırılması', 'Depremde güvendeyim', 'Benim seram benim ürünlerim', 'Geçmişten günümüze bilim insanlarımız', 'İşaret dili öğrenerek çevremle bütünleşiyorum' ve 'Linol baskı ile geleneksel Türk motifleri' isimli projeler de yer aldı.

                                                                      

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden (TUG) Akademik Hizmetler Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Orkun ÖZDARCAN ve Uzman Astronom Orhan ERECE’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Muratpaşa ilçe Milli Eğitim Müdürü, Muratpaşa ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü, AFAD yetkilileri ve birçok öğrenci de fuara katıldı.

Özel Eğitim Öğretmeni Cem AKYOL yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve oldukça yoğun geçen fuar sayesinde, otizmli ve zihinsel gelişim geriliği olan bireylerin ürettikleri projeler tanıtılmış ve yetenekleri ile ilgili toplumda önemli bir farkındalık yaratılmış oldu.

Çevre okullardan öğrencilerin de ziyaret ettiği fuarda proje faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli eğlenceli etkinlikler de gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı ile ilgili bilgi almak için https://bilimiz.tubitak.gov.tr/bilimFuari.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraflar

05.11.2021
-A +A